Meny
Röda viner / Vintips

Jean – en fransk personlighet!

jEANGenuint, okomplicerat och originellt – Jean!

I hjärtat av Frankrike njuter människorna av livet och livsglädjen, och man väljer konsekvent autentiska produkter från den egna regionen. När man träffas handlar allt om mat, dryck och njutning, samt noga utvalda viner. Det ska vara ärligt och okomplicerat med en tydlig prägel av området och klimatet. Originellt och genuint – precis som Jean!

 

Karaktärsdruvan Gamay Noir

Som ingen annan är den ett uttryck för livsglädjen och karaktären i Bourgogne. Vi syftar förstås på druvsorten gamay noir. Druvan växer under den franska solen och det lyser igenom i vinerna; intensivt purpurröda, aromatiskt fruktiga, finessrika och friska.

 

Ett unikt år! 2015 i Bourgogne

Det var en århundradets sommar som gav en superårgång i prestigeregionen. År 2015 bjöd på optimala förutsättningar för mogna, kärnfriska druvor. Från omgivningarna runt Lyon med sina skogar, slätter och kullar hämtas druvorna till Jean. Här är förutsättningarna närmast perfekta tack vare solen och de typiska granitjordarna. ”En fantastisk årgång” rapporterade Falstaff om 2015 i Bourgogne.

 

Personligheter och historia hos Domaine Jean Loron

Sedan 1711 har familjen Loron haft som mål att producera karaktärsviner med en fantastisk smak. Många personligheter har påverkat vingårdens historia sedan grundaren Jean Loron. Förståelsen för landet och dess möjligheter liksom kunskapen om druvorna har ärvts ned genom generationer. Idag har familjeföretaget ett förstklassigt rykte i hela världen.

 

Med hantverkskunnande och passion

Stoltheten över de egna rötterna. Kunskapen om olika metoder. Hårt arbete och brinnande engagemang. Vin handlar om passion – och om att lära sig ett hantverk! I den senaste skapelsen från Domaine Jean Loron förenas just passion och hantverkskunnande. Jean ger uttryck för en erfarenhet som ärvts ned genom generationer. Och som idag resulterar i ett vin för moderna livsnjutare!

 

 Beskrivning

 

Jean 2015 Gamay Noir har djup intensiv granatröd färg, med nyanser av lila. Doften bär på lakrits, björnbär och blåbär. Vinet framträder med rik frukt och en fin kryddig ton. Vinet upplevs mjukt och runt, det bjuder på en delikat mineralitet och mycket fina tanniner. Jean är ett välbalanserat vin, fullt av friskhet med ett medellångt harmoniskt avslut. Artikel-nr.: 335 313 Pris: 119 kr

F_Jean_Gamay_Noir_15

Inga kommentarer

    Lämna ett svar