Meny
Om The Wine Company / Vinregioner / Vintips

Bästsäljarlista – Topp 6 Viner!

Plats 1.

Baroncello 2015

Från Sartori kommer denna Baroncello, som är precis så uttrycksfull och fruktig som man önskar sig när det handlar om ett vin från Veneto: saftigt friskt, livlig och med aromer av mogna körsbär samt en anstrykning av marsipan. Tanninerna ger vinet den kryddighet som det lätta, vitala rödvinet från den soldränkta regionen öster om Gardasjön behöver. Viner från Veneto hör till Italiens mest populära.

Artikel-nr.: 117106 Pris: 99 kr

 

Plats 2.

Andiamo ICE Prosecco

Upplev magi på is med en bubblande världspremiär från berömda Cantine Sacchetto. Detta mousserande vin har en lätt sötma och fin form. Servera proseccon med is och upplev hur aromerna av gula frukter och blommor möter friskhet och lätthet i skön harmoni. Andiamo ICE är italiensk livsglädje på flaska. Det smakar fantastiskt i en drink med krossad is, mynta och lime eller andra frukter och bär.

Artikel-nr.: 798376 Pris: 119 kr

Plats 3.

Torre de Oña Rioja Reserva 2008

Denna reserva från 2008 är i veritabel högform: djupt tegelröd med en doft av mörka bär, skogsbär, diskret trä och rostade toner som espresso och kakao. I gommen är vinet fint och elegant; angenämt koncentrerat och mycket fruktigt. Ett harmoniskt och komplext rödvin med noter av fatlagring och sammetslena tanniner. En omisskännlig rioja som förenar det bästa av tradition och nyskapande!

Artikel-nr.: 929229 Pris: 135 kr

Plats 4.

Zolla Primitivo di Manduria 2016

Den kuperade regionen Mandurien är ett av Apuliens bördigaste områden för primitivo. Här framställs fylliga, intensiva och kraftfulla viner med täta, uttrycksfulla aromer. Zolla Primitivo di Manduria är ett toppvin. Det har lagrats på ekfat och har en imponerande kraft och utstrålning.

Artikel-nr.:868747 Pris: 149 kr

Plats 5.

La Fleur Saint-Michel Sauvignon Blanc 2016

I Gascognes milda klimat mognar Sauvignon-druvorna till det här porlande vita vinet. Den intensiva, fina doften av gröna äpplen och citrusfrukter kompletteras av mineraliska toner och blommiga inslag. Även smaken är fruktig och fin. En frisk njutning som passar utmärkt som en kall inledning på middagen. Även priset övertygar!

Artikel-nr.:917745 Pris: 89 kr

Plats 6.

Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve 2015

Med detta réserve visar Francois Perrin sin kompetens som vinproducent. Det är ett fylligt, purpurrött och oerhört aromatiskt vin som kommer att glädja alla fans av franska viner. I den intensiva doften kan vi urskilja bäriga och kryddiga aromer av körsbär, jordgubbar och cassis samt fina toner av lakrits. Smaken är fyllig med generösa och väl integrerade tanniner. Även i gommen återkommer de bäriga aromerna, fint kompletterade av en påtaglig nyans mörk choklad.

Artikel-nr.:832910 Pris: 135 kr

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar