Förra veckan bjöd vi in journalister och frilansskribenter till höstig middag med vinprovning på Trattoria Montanari i Stockholm. Vi åt en trerätters middag och provade igenom en rad spännande viner ur sortimentet. Vinerna var utvalda med bakgrund i att de är unika hos oss, samtidigt som de håller hög kvalitét och kommer från framstående och intressanta vinmakare. En fantastisk afton med gott vin och mat lyser verkligen upp i höstmörkret!
Meny och viner
Flight 1.
Nierstein Pettenthal Riesling GG 2013
Trocken, Rheinhessen Weingut Gunderloch
Francois Carillon Bourgogne Blanc 2014
Bourgogne Blanc AOP
Förrätt
CAPPESANTE GRATINATE Gratinerade pilgrimsmusslor med vitlök och ströbröd
Flight 2.
Cifra Cabernet Franc 2013
Costa Toscana IGP Duemani
Villa Sparina Rivalta Barbera 2012
Barbera del Monferrato Superiore DOCG
Dioniso Barbaresco Riserva 2009
Barbaresco DOCG
Varmrätt
TAGLIATELLE AL TARTUFO Tagliatelle med svart tryffel och tryffelcrème
Dessert
TORTA DI RICOTTA Ricottakaka med smak av citron
Inga kommentarer