Meny
Vin & Mat / Vinregioner

Det här skall du fylla glaset med vid tolvslaget!

Prosecco, cava eller cremant, den mousserande drycken ses som ett självklart val till nyårsfirandet men kommer i många olika sorter. Bubblorna från den franska regionen champange anses dock vara den finaste av dem alla. Den populära drycken är både festlig, lyxig och gör sig bra till många olika maträtter. Trots att Champagne är ett litet distrikt i Frankrike kommer drycken i en rad varianter. The Wine Company tipsar om fyra favoriter i olika prisklasser som passar till en variation av såväl tillfällen som maträtter.

Mousserat vin blir allt mer populärt och just Champagne anses som det lyxigaste alternativet. Det mousserande vinet kommer från vindistriktet Champagne i norra frankrike och tillverkas med en speciell metod där den andra jäsningen sker i flaskan. Druvsorterna består av Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier. Blandningen mellan de olika druvorna avgör tillverkaren, vilket i sin tur innebär att det kan vara stor skillnad på smaken när det kommer till Champagne.

– Champagne är en uppfriskande dryck som kännetecknar lyx och festligheter. Den är oftast lite dyrare än ett vanligt vin och passar därför utmärkt till speciella tillfällen. Om vill man vill få ut så många smaker som möjligt kan det vara kul att variera bubblorna under kvällen, säger Linda Sorby, Marketing Manager på The Wine Company.

Matcha vinet till maten. Här är The Wine Companys nyårsfavoriter, från budget till lyx:

 

Bästsäljare
Champagne Veuve Duroy – Brut, Champagne AC, artikel-nr: 309838, 198 kr
Fruktigt, harmoniskt och precis så elegant som en champagne ska vara. Ett riktigt fynd till bra pris som tydligt visar varför mousserande franska viner är så efterfrågade. Passar till lättare maträtter. Här finns möjlighet att prova en riktigt prisvärd Champagne!
Passar till: aperitif, snacks och till tolvslaget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allround
Champagne Jacquart Brut Tradition – Brut, Champagne AC, artikel.nr: 507680, 269 kr
Namnet Brut Tradition är mycket talande, denna champagne är en klassisk och mogen företrädare för det berömda franska vinet. Det doftar lätt fruktigt med typiska toner av brioche. I gommen harmonierar dess fina sötma och diskreta syra väl med varandra. Perfekt balanserat med mycket jämn pärlighet.
Passar till: lättare maträtter, milda ostar och aperitif.

 

 

Rosé
Champagne Pommery Rosé – Brut, Champagne AC, artikel-nr: 465134, 398 kr
Brut Rosé från det renommerade champagnehuset Pommery är en perfekt aperitif och ett härligt vin för festliga tillfällen. Cuvéen av pinot noir, pinot meunier och chardonnay har en gammelrosa färg och en fylligt fruktig och frisk känsla. Grundvinet med druvor från 30 olika odlingar i Champagne skapar en fantastisk mångfald av färg och frukt. Det är perfekt och oemotståndligt!
Passar till: hummer, räkor, lax, vitt kött och bäriga desserter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyx
Champagne Ruinart Blanc de Blancs – Brut, Champagne AC. artikel-nr: 511773, 569 kr
Blanc de Blancs är en fantastisk champagne och ovanlig då chardonnaydruvorna inte växer i området Côte de Blancs utan i Montagne de Reims. Blanc de Blancs- champagnen utan årgångsbeteckning är rundare och fylligare än champagnerna från Côtes des Blancs. Ruinart Blanc de Blancs är en generös och fyllig champagne med tydliga frukt- och jästoner.
Passar till: vit fisk, löjromstoast och ostron.

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar