Meny
Frankrike / Vinmakare / Vinregioner

Cairanne – Uppstickarkommun i Rho?nedalen!

Domaine Grange Marcellin, byn Cairanne.

 

Familjen Colombets vinga?rd Domaine Grange Marcellin ligger i hja?rtat av regionen Cairanne. Sedan 2016 kan den lilla kommunen officiellt och stolt skriva ut sitt namn pa? vinetiketterna. Da?rmed a?r man i gott sa?llskap med ett fa?tal andra orter som Cha?teauneuf-du-Pape eller Hermitage. Det betyder na?mligen att man ha?ller den ho?gsta kvalitetsniva?n i Rho?ne. Vinodlarna fra?n Cairanne har idag ”Cru”-status!

A?rga?ng 2015 kom visserligen innan Cairanne officiellt uppna?tt den ho?gsta kvalitetsniva?n i Rho?ne, men a?ven vinerna av denna a?rga?ng ha?ller givetvis ho?gsta kvalitet. Under ma?nga a?rtionden har de lokala vinodlarna investerat i sina odlingar och ofo?rtrutet slitit pa? vinbergen. Nu har de fa?tt utdelning i form av kvalitetsbeteckningar och fo?rstklassiga viner!

A?r 2015 var dessutom ett mycket bra a?r fo?r vinodling- en i Frankrike och framfo?r allt i Rho?ne. Till Re?serve des Hospitaliers har Colombets uteslutande valt ut de ba?sta faten.

 

Frankreich_Rhone_iSt_671431366

 

 

Domaine Grange Marcellin – vinodlare i fyra generationer

Fra?n generation till generation har familjen Colombet fo?rt vidare sin passion och kunskap om vin. Deras lilla vinga?rd omfattar endast 21 hektar, men ligger i den ba?s- ta terroiren i Cairanne med jordar av vit lera och kalk. I denna terroir fa?r vinerna en sa?rskild ness och en la?tt och livlig karakta?r. Pa? Grange Marcellin framsta?lls ljuvli- ga viner av de typiska rho?nedruvorna syrah, grenache, mourve?dre och carignan. Familjen Colombet och deras vinkonst har utan tvekan pa?verkat kommunens utna?mning till ”Cru”-omra?de!

 

Domaine-Grange-Marcellin-bulding-and-vine

Vinrankor hos Domaine Grange Marcellin.

 

Cairanne Re?serve des Hospitaliers 2015 Co?tes du Rho?ne Villages AOP

Fra?n numera Cru-klassade Cairanne kommer detta vackert rubinro?da vin. Re?serve des Hospitaliers a?r ett fruktig vin med inslag av torkade o?rter och kryddor. Upplevelsen i gommen a?r balanserad, rund och har- monisk. Ett utso?kt vin lagrat pa? noga utvalda kvalitetsfat. En klassiker i ho?gsta klassen fra?n sydligaste Rho?ne.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar