Meny
Tyskland / Vinmakare / Vinregioner

Victoria Lergenmüller

Victoria Lergenmüller är en producent ”vars viner man dricker med största behag och stigande begeistring” skrev Falstaff Magazine och utsåg henne till ”Årets nykomling 2016”. Gault & Millau omnämner hennes vingård St. Annaberg som en ”boutique winery” och tilldelar den en druva. Sankt Annaberg är den högst belägna vingården i Pfalz och har funnits i familjen Lergenmüllers ägo i några år. Victoria driver den med höga ambitioner: ”Jag vill utveckla verksamheten så långt det bara går”, säger hon. Senaste nytt i Victoria Lergenmüllers produktion är serien ”Tausendfarben” (tusentals färger) som ger uttryck för olika sidor av några högt älskade, traditionella druvsorter.

 

Tausendfarben Riesling 2016

 Den gamla vinodlarfamiljen presenterar här en typisk riesling från Pfalz med en livlig och aromatisk doft av persika, gröna äpplen och färska örter. Den har en intensiv och mättad fruktig smak med en pikant frisk eftersmak.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar