Meny
Röda viner / Spanien / Vinmakare / Vinregioner / Vintips

Årets röda vin 2018 hos The Wine Company

Condesa de la Sierra Rioja Reserva Selección 2013

2013
Rioja DOCa
Druva: 100% Temranillo
Producent: Pagos del Rey 
Smakriktning: kraftigt & kryddigt
Matrekommendation: medel-fyllig och smakrik mat, gärna grillad eller ugnsrostad t.ex. lamm el. vilt. Passar utomordentligt till kryddiga vegetariska rätter.

Den klara, rubinröda färgen hos denna reserva utlovar stora ting! Och vinet lever upp till allt. Inte undra på eftersom det har framställts av endast noggrant utvalda druvor från speciella jordlotter vid Ebroflodens södra strand. Druvorna har skördats vid exakt rätt tidpunkt och förädlats på ett mycket skonsamt sätt och därefter har vinet lagrats länge. Resultatet är en mycket harmonisk doft med komplexa, täta aromer av mogna bär, rostade nötter och ljuvlig vanilj. Upplevelsen i gommen är sammetslen och rund med fina balsamicotoner. Ett storslaget vin vars intensiva aromer stannar kvar länge!

Félix Solis stora projekt – Pagos del Rey

Genom grundandet av Pagos del Rey har familjeföretaget Félix Solis lämnat de invanda områdena Valdepeñas och La Mancha för att producera vin i Spaniens mest prestigefulla regioner. 2002 startade företaget vingårdar i Ribera del Duero, Rioja, Rueda och Toro.

Pagos del Rey hade redan börjat producera vin med stor framgång i Ribera del Duero när man år 2004 lanserade ett mycket spektakulärt projekt i Rioja. Vingården i Rioja är belägen på Ebroflodens högra strand, närmare bestämt i utkanten av underregionen Alavesa. Här växer de kanske bästa druvorna för framställning av förstklassiga riojaviner. Av stor respekt för landskapet och naturen användes endast naturliga material när vingården byggdes. Arkitekturen påminner om ett fartyg och är en symbol för Pagos del Reys mission att göra högkvalitativa viner till ett värdefullt kulturgods i regionen Rioja. Druvorna till Pagos del Reys viner kommer från de omgivande vinbergen i Alavesa.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar