Meny
Nyheter / Om The Wine Company

Hawesko öppnar fysisk butik i Hamburg

VD Nikolas von Haugwitz . Foto: Weinwirtschaft

 

The Wine Company tillhör The Hawesko Group, den största och mest ansedda vinhandelsgruppen i Europa. När det händer historiska milstolpar för företaget och koncernen, så känner vi givetvis att detta är något vi även vill dela med oss av, till alla våra kunder på den Svenska marknaden.

 

”Efter 55 år har vi äntligen lyckats öppna en butik”, jublade Haweskos VD Nikolas von Haugwitz vid invigningen av en fysisk butik intill företagets huvudkontor i Hamburg den 13 april 2018. ”För oss är detta något mycket speciellt. Vi bedriver distanshandel, vi bedriver internethandel, men vi hade ingen butik”, fortsatte von Haugwitz.

 

”Detta är Haweskos nya skötebarn”, förklarade von Haugwitz. Den nya flaggskeppsbutiken ska ge möjlighet till direktkontakt med kunderna. Därför ligger Haweskos lokaler för vinprovning precis intill butiken. Även evenemanget ”Fredagsvin”, där medarbetarna får stifta bekantskap med nya viner, kommer att bli tillgängligt kunderna för att möjliggöra ett direkt utbyte mellan konsumenter och inköpare.

 

Dessutom kommer butiken att ha ansvar för evenemang med vinodlare. Butikschefen heter Lucas Fordinal. ”Kunderna kan prata oavbrutet med Lucas i en halvtimme utan att han får en syl i vädret, men det slutar ändå med att de lämnar butiken med en låda vin. Det övertygade mig också”, klargjorde von Haugwitz och försäkrade att försäljningen inte kommer att bli lidande.

 

Han framhöll dock att det inte kommer att bli fler fysiska butiker. ”Den uppgiften överlåter vi på Hawesko-koncernens Jacques’ Wein-Depot”, förklarade von Haugwitz för WEINWIRTSCHAFT. Hur som helst vore det mycket svårt för vinföretaget att hitta lämpliga, representativa lägen för vinhandeln. Onlinebutiken weinladen.de har dock planer på att öppna fler filialer under året.

 

Text och foto Weinwirtschaft

 

Vill du veta mer om Haweskokoncernen?  Klicka här

 

Haweskos vinbutik och showroom i Hamburg. ©Torbjörn von Oesen

Inga kommentarer

    Lämna ett svar