Meny
Vinregioner / Vita viner

Årets vita vin 2018 hos The Wine Company!

Hipi Sauvignon Blanc 

2017 Marlborough 

Druvor: Pinot Gris 3%, Riesling 1%, Sauvignon Blanc 96%
Smakriktning: Torrt, fruktigt och aromatiskt
Matrekommendation: Kyckling, fläsk el. fisk som kryddats med t.ex. koriander, rosmarin, basilika eller persilja för att möta upp de örtiga och exotiska tonerna i vinet. Även syrligare ostar som getost.
Optimal serveringstemperatur: 10 ° C

Ett sauvignon blancvin ska komma från Nya Zeeland! Helst från Marlborough. Denna sauvignon blanc är lika karakteristisk som de fårhjordar som betar i regionen. Och det är också därifrån vinet har fått sitt namn. ”Hipi” är nämligen det maoriska ordet för ”får”. Här är förutsättningarna perfekta för så intensivt aromatiska och lysande gula viner som detta. De tropiska tonerna av guava och passionsfrukt harmoniserar perfekt med den krispiga syran.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar