Meny
Italien / Vin & Mat / Vinregioner

Autentiskt Chianti Riserva!

Cantina Leonardo da Vinci, Riccardo Pucci.

I Chianti produceras utso?kta ro?dviner av ho?gsta kvalitet. Druvorna som va?xer pa? mjukt bo?ljande kullar under solma?ttade dagar och svala na?tter ger upphov till sa?rskilt nessrika viner. A?rga?ng 2015 var dessutom en av de ba?sta na?gonsin med perfekt mogna druvor som sko?rdades vid den mest optimala tidpunkten.

 

Edizione Limitata framsta?lls av noga utvalda druvor fra?n de ba?sta odlingarna. Cantinas erfarna ka?llarma?stare har framsta?llt vinet med stor omsorg och la?tit det vila la?nge pa? tra?fat. Exklusivt fo?r The Wine Companys kunder skapades denna utomordentliga cuve?e av de ba?sta faten. Ett utso?kt vin med djup, stor mognad och en fantastisk struktur.

 

 

 

 

 

Monte Vecchio Chianti Riserva Edizione Limitata

2015, Chianti Riserva DOCG Cantina Leonardo da Vinci

Druvor fra?n det ba?sta odlingarna och den storslagna a?rga?ngen 2015 go?r Edizione Limitata till ett vin med en kraftfull och komplex karakta?r. Intensiva aromer av so?ta ko?rsba?r och karamell fra?n faten, viss kryddighet och en la?tt, ungdomlig syra kombineras ha?r med perfekt struktur och eleganta tanniner. Edizione Limitata fra?n utvalda fat hos Cantina bjuder pa? en fruktig och kryd- dig upplevelse med la?ng eftersmak.

Detta riserva med mogna, fylliga aromer passar perfekt till ko?ttra?tter som en grillad T-benstek – dvs. den toscanska klassikern Bistecca alla Fiorentina.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar