Meny
Vinregioner

Banfi – 40 års passion i Montalcino!

Vinkällaren hos Banfi.

 

Historien om vinga?rden Castello Banfi a?r en bera?ttelse om passion och engagemang. Familjen Mariani har framsta?llt utso?kta och unika toscanska viner i 40 a?r. Familjens motto lyder ”Dedicated for a ner wine world” – i alla ha?nseenden. De har haft ha?llbarhet i fokus a?nda sedan starten och varje steg av vinframsta?llningen genomfo?rs med respekt fo?r miljo?n. Banfi a?r den fo?rsta vinga?rden i va?rlden som belo?nats fo?r sitt unika engagemang fo?r miljo?n, sociala fo?rha?llanden och etik.

 

Samtidigt investerar man sta?ndigt i forskning och vetenskap. Banfi a?r ledande inom italiensk vinodling och har bland annat bidragit starkt till utvecklingen av den toscanska druvan sangiovese. Utvecklingsarbetet pa?ga?r a?ven i vinka?llaren, med fatlagringen – en viktig del av vinframsta?llningen.

 

Idag leds fo?retaget av den tredje generationen, genom Christina Mariani May. Precis som sina fo?rega?ngare la?gger hon all sin kraft och energi pa? Castello Banfi. Fo?rutom de otaliga medaljer och utma?rkelser som vinga?rden och dess viner har fa?tt ta emot, har a?ven hon sja?lv belo?nats. Christina Mariani May utsa?gs till ”Woman of the Year 2018” av The Drinks Business Magazine!

 

Christina Mariani May leder idag arbetet på Castello Banfi som tredje generation.

 

 

EN LITEN ”SUPERTOSCANARE” – ENDAST FO?R VA?RA KUNDER

L’Ultimo Cavaliere a?r en exklusiv cuve?e fo?r The Wine Company fra?n Castello Banfi. Druvorna kommer fra?n den hyllade a?rga?ngen 2015 och har sko?rdats fra?n familjens vinberg i Toscana. Da?rmed a?r vinet – liksom alla supertoscanare – en cuve?e av sangiovese och andra druvsorter och ba?r beteckningen Toscana IGT. Det har naturligtvis da?remot blandats och lagrats pa? Castello Banfi i Montalcino.

 

L’Ultimo Cavaliere Rosso 2015 Toscana Rosso IGT, Banfi, Italien

I det ha?r vinet do?ljer sig den klassiska cuve?en av en supertoscanare.Toscanas stja?rndruva sangiovese har kompletterats av cabernet sauvignon och merlot. L’Ultimo Cavaliere a?r ett vin som a?r traditionellt fo?r regionen – framsta?llt ur Castello Banfis samlade erfarenheter. I den komplexa doften ma?rks ko?rsba?r, fa?rsk marsipan och svarta vinba?r samt kanel och andra fina kryddor. I gommen bjuder vinet pa? en sammetslen elegans och de olika druvsorterna harmonierar perfekt med varandra.

Pris: 135 kr

Artikel-nr.: 973775

 

Inga kommentarer

    Lämna ett svar