Meny
Om The Wine Company / Vin & Mat / Vinprovning

Vinprovning och höstmiddag på vinkällaren Grappe!

I mitten av Oktober bjöd The Wine Company in journalister och frilansskribenter till en rustik middag med vinprovning på anrika vinkällaren Grappe, belägen på Östermalm i Stockholm. En trerätters middag intogs, samtidigt som en rad höstiga viner provades igenom ur sortimentet. Vinvalet komponerades av sommelier Linda Sorby, som till denna middag satsade på europeiskt ursprung, där kvalitet och vinmakare fick glänsa. Vinerna handplockades ur The Wine Company´s sortiment, var av hög kvalitét och matchade maten väl. Det blev en härlig kväll, med frågor, diskussioner och många skratt, givetvis med maten och vinet i centrum.

 

 

Champagne Pommery Royal

Brut, Champagne AC

Pommery Brut Royal är närmast perfekt med sin fint pärlande mousseux. Doftens intensiva aromer väcker en omedelbar längtan efter mer. Även i gommen är upplevelsen lätt och frisk med rena fruktaromer. En livlig och elegant champagne från ett av regionens mest renommerade hus. Till Aperitif

 

 

 

 

 

Kantarellsoppa med ost- och surdegskrutonger.

 

Robert Weil Riesling Cuvée 25 

2017
Trocken, Rheingau

I ett kvarts sekel har traditionsrika vingården Robert Weil producerat denna exklusiva cuvée. Med anledning av 25-årsjubiléet har man skapat en särskilt frisk och fruktig riesling med livlig frukt och en druvtypisk, lätt syra. En Rheingauriesling av yppersta klass som med fördel kan lagras och avnjutas om ytterligare några år!

 

 

 

 

 

 

En klassisk premier cru och ett utsökt terroirvin. Smaken bjuder på en pikant efterklang. En förstklassig chablis; traditionell, karaktärsfull, balanserad och komplex.

 

 

 

 

 

                                     

Bakad fläsksida serverad med pumpapuré, potatis och en smörad skysås.

 

 

 

Joseph Roty Bourgogne 

2013
Bourgogne Rouge AOP

Joseph Roty Bourgogne är en förnäm företrädare för den exklusiva ursprungsbeteckningen. Det är en pinot noir par excellence med stor karaktärsstyrka, klassisk struktur och mycket djup.

Namnet Lat 42 syftar på den 42: a breddgraden som löper tvärs igenom en av Spaniens mest traditionsbundna vingårdar – La Rioja Alta. Bakom namnet återfinns en klassisk gran reserva med en elegant doft och ett harmoniskt samspel mellan tanniner och fruktextrakt. Det är koncentrerat, komplext men samtidigt svävande lätt.

 

Cesari Bosan Amarone Riserva 

2006
Amarone della Valpolicella Classico Riserva DOC

En sällsynt Amarone Riserva från Bolan. Idag är det mycket svårt att få tag på en amarone av det här slaget som även är perfekt mogen. Doften är tät och generös med ett fint växelspel mellan ungdomliga aromer av körsbär och inlagd frukt, toner av fina örter och torkad frukt som russin och fikon samt torkade örter. I gommen upplevs vinet som varmt och fylligt med mjuka tanniner och en imponerande lång eftersmak.

 

 

 

Bananpannacotta med dulcey de leche och gräddmousse.

 

Rüdesheimer Riesling Auslese

2015
Edelsüss, Rheingau, 0,375 Liter Kloster Eberbach

Denna auslese har lagrats i det berömda klostrets kabinettkällare och druvorna kommer från ett av Rheingaus bästa lägen i Rüdesheim am Rhein. Ett mycket lyckat och komplext vin med gul frukt, kryddighet och ett unikt växelspel mellan sötma och påtaglig syra. Ända sedan medeltiden har Kloster Eberbach varit en plats med stor kunskap – och mycket nytänkande – kring vin. Idag är det en föredömlig vingård och samtidigt en del av det tyska kulturarvet.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar