Meny
Frankrike / Röda viner / Vinets ursprung / Vingårdar / Vingården / Vinländer / Vinmakare / Vinregioner

Vin är hans passion, Sydfrankrike hans hem – Gérard Bertrand!

Gérard Bertrand är en ikon i Frankrikes vinvärld och hans passion för vin är lika legendarisk som hans förflutna inom idrottsvärlden. Efter en karriär som rugby stjärna, Frankrikes främsta nationalsport, började han istället satsa allt på vinodling. Och det är inte undra på med tanke på att han föddes in i vinbranschen. Redan när Gérard var tio år gammal tog hans far Georges med honom till vinkällaren och visade hur man framställer fina viner i södra Frankrike.

Gérards stora intresse för Languedocs terroirer ledde fram till att han för cirka tjugofem år sedan grundade sitt eget företag. Han sökte upp och köpte södra Frankrikes bästa vinberg för att investera i innovationer och vidare utforskning av terroiren. Redan tidigt satsade han på biodynamiska metoder och han är även ledande inom ekologisk vinodling. Alla viner som bär namnet Gérard Bertrand utmärker sig genom en egen stil och framför allt genom sin autenticitet. Tack vare sin passion och hårda arbete har Gérard i högsta grad bidragit till Languedocs ständiga utveckling vad gäller kvalitet och anseende.

VINREGION MED STOR HISTORIA: NARBONNE

Languedoc med dess underbara klimat, otaliga soltimmar, det romantiska landskapet och en härligt avslappnad livsstil är Gérard Bertrands hembygd. Hans födelsestad Narbonne är belägen mitt i regionen, som breder ut sig vid Medelhavet. Staden kan blicka tillbaka på en över 2000 år lång vinodlingshistoria. Den var romarnas första koloni i nuvarande Frankrike och hette då ”Narbo Martius”. Redan på den tiden transporterades traktens viner till hela romarriket. Gérard Bertrand knyter an till denna långa tradition med sitt vin, och även med flaskans specialdesignade etikett.

Sluttningarna runtom Narbonne är som gjorda för vinodling. Vinberg som är perfekt riktade mot söder och havet tillsammans med heta, torra somrar och milda vintrar skapar utmärkta förutsättningar. Berg, pinjeskogar och den typiska garriguen präglar landskapet där tramontana-vinden från nordväst ger svalka, och därmed även finess. Gérard Bertrands vinlinje Narbo Martius från appellationen Coteaux de Narbonne är en hyllning till staden Narbonne och dess rika historia. En oefterhärmlig, fyllig och kraftfull hyllning som utgör ännu ett premiumvin från denna stjärnodlare!

Narbo Martius Merlot 2018 Co?teaux de Narbonne IGP

Artikel-nr.: 695448

Pris: 129 kr

Inga kommentarer

    Lämna ett svar