Meny
Recept / Vin & Mat / Vinskola

Goda Proseccodrinkar till sommaren!

©PeopleImages

 

Proseccodrink – Ett perfekt val till sommaren

Prosecco – Italiens svar på cava, denna goda lagom söta, bubblande dryck passar lika bra att skåla i som att dricka till desserten. Men visste du att det är en alldeles utmärkt dryck att göra festliga drinkar på? Vi har tagit fram sex recept på drinkar med prosecco som kommer bli en succé i sommar.

 

Bra att tänka på:

När man gör drinkar med Prosecco bör man ha i åtanke att det man blandar med inte får vara för sött, då Prosecco i sig står för en hel del sötma. Det är bra att tänka på när man gör sockerlag för att blanda Prosecco drinkar med – så att man inte gör lagen allt för söt.

Prosecco drinkar är lätta att variera då de passar bra till de allra flesta frukter och bär. Vill man ha en något syrligare Prosecco drink är ett tips att göra en sockerlag med mycket citron – smakerna gifter sig fint med en lagom söt prosecco, tillexempel en Leon dÓro ProseccoToppa drinken med en knippe mynta för extra fräschör och för en fin sista touch.

Tänk på att göra sockerlagen i god tid då den behöver tid till att svalna och för att låta smakerna komma på plats.

Har man lyxen att äga en råsaftcentrifug är äppeljuice ett supertips att använda i kombination med sin sockerlag för att blanda en riktigt god och fräsch prosecco drink som lyfter de fruktiga tonerna som redan finns i det bubblande vinet.

Prosecco drinkar med sockerlag går att variera i oändlighet, det är endast fantasin som sätter gränser – men här har vi tagit fram våra sex favoriter som du enkelt gör till sommarbjudningen eller till en stilla kväll på balkongen.

 

Proseccodrink med fläder och citron

 

En drink med prosecco och fläder är ett uppfriskande alternativ som gärna garneras med citronmeliss eller mynta. Denna drink med prosecco passar väldigt bra tillsammans med vår Leon dÓro Prosecco som är en harmonisk dryck med aromer av gröna äpplen och som doftar av sommarblommor. En lätt prosecco som smakar fruktigt och friskt som passar alldeles perfekt tillsammans med fläder och citron.

 

Ingredienser:

 

 • Leon dÓro Prosecco
 • Fläderjuice koncentrerad
 • Citron
 • Is
 • Mynta eller citronmeliss till garnering

 

Så här gör du:

Blanda en del fläderjuice med två delar prosecco och en skvätt citron, lägg en isbit i glaset och häll försiktigt prosecco drinken i glaset. Garnera med citronmeliss eller mynta för en fin och trevlig touch.

 

© bhofack2

 

Prosecco sangria

 

Prosecco sangria är ett trevligt och roligt alternativ som passar mycket bra om det blir flera i sällskapet då det är lätt att förbereda och göra i större mängder.  Till prosecco sangria kan man egentligen välja frukter efter smak, men de mest klassiska är Apelsin, Lime och citron. Vi har valt hallon, jordgubbar och citron till vår.

 

Ingredienser:

 

 

Så här gör du:

Tvätta citronerna och skär i skivor, lägg sedan i bottnen av en karaff och strö lite socker ovanpå. Använd en träslev eller liknande och pressa sockret ned i citronerna. Fyll på med jordgubbar som du skär i mindre bitar och hela hallon. Fyll på med is och avsluta med prosecco, rör runt lite och servera!

 

©Moussa81

 

Prosecco mimosa

 

Ett mycket enkelt och uppfriskande alternativ som går snabbt att göra. Prosecco mimosa är ett utmärkt alternativ till brunchen eller som en välkomstdrink en varm sommardag. Blanda din Prosecco mimosa med vår Conte Amato Prosecco som har doft av citronmaräng, blommor och gröna äpplen.

 

Ingredienser:

 

 

Så här gör du:

Pressa apelsiner till juice

Blanda 3 delar Prosecco med 1 del apelsinjuice och lägg i en isbit – Färdigt!

 

©NightAndDayImages

 

Prosecco Drink med äpple och rosmarin

 

Denna drink på prosecco är ett superalternativ för en varm sommarkväll, den är både söt och syrlig och rosmarinen bidrar med en kryddig ton vilket resulterar i en spännande drink som sticker ut.

 

Ingredienser:

 

 

Så här gör du:

Blanda lika delar socker och vatten och låt koka upp. Rör om och ställ av från plattan, låt en rosmarinkvist ligga i och dra.

Låt lagen svalna.

Blanda en msk sockerlag och en matsked äppeljuice tillsammans med Prosseco efter smak och severar, garnera med en kvist rosmarin.

 

 

Drink med prosecco och rabarberlag

Planerar du att göra rabarberpaj i sommar så spara skalen! Skalen passar nämligen alldeles utmärkt till att göra en god lag på. En lag som i sin tur passar perfekt tillsammans med en Conte Amato Prosecco . Conte Amato Prosecco är ett högkvalitativt val som doftar av citronmaräng, gröna äpplen och zabaione som passar väldigt bra tillsammans med rabarberlag.

 

Ingredienser:

 

 • Conte Amato Prosecco 
 • 150 gram Rabarber (bara skal går lika bra)
 • 1 Citron
 • 2 dl Socker
 • 1 dl Vitt vin
 • 3 dl vatten

 

Så här gör du:

 

Tag rabarberskalen eller tärnad rabarber och lägg i en kastrull, strö socker över bottnen och häll på vitt vin och vatten. Koka upp och ställ åt sidan.

Pressa citronen och tillsätt efter smak till lagen när den svalnat.

Blanda en del rabarberlag med 4 delar prosecco, så har du en riktigt trevlig drink på prosecco och rabarber.

 

©SKashkin

Prosecco & Citronsorbet

 

Denna drink med prosecco passar lika bra som apertif eller dessert och är nog en av de absolut enklaste drinkar/dessert att göra. Det enda som behövs är en prosecco, exempelvis vår Andiamo Prosecco En bäst säljare med aromer av gröna äpplen och sommarblomster, och citronsorbet.

 

Ingredienser:

Andiamo Prosecco 

Citron sorbet

 

Så här gör du:

 

Lägg en sorbetkula i botten på en champagnekupa och fyll glaset med prosecco – Både enkelt och väldigt gott. Vill man kan man addera lite citronzest för ett vackert intryck.

 

 

 

Gör egna drinkar på Prosecco

Du kan självklart variera dina drinkar med vilken prosecco du vill, byt ut apelsinjuicen mot en mer tropisk variant, variera frukter och bär i prosecco sangrian hur du vill.

Koka sockerlag med olika smaksättningar till dina drinkar med prosecco och låt endast fantasin sätta gränser.

Är du tidsoptimist och gästerna just knackar på dörren, så är den snabbaste lösningen att korka upp vår färdigblandade Andiamo Spriz, spana in en av sommarens hetaste produkter på drinkmarknaden här.

Kom ihåg att ha is i frysen, det är en viktig grund för att göra somriga och svala drinkar.

När du beställer vin från The Wine Company levereras dina viner direkt hem till dig. Se hela vårt Prosecco utbud här och starta ditt drink-skapande.

 

Inga kommentarer

  Lämna ett svar