Meny
Guider / Röda viner

Guide till röda viner 2020

Guide till röda viner 2020

Här är vår guide till röda viner 2020, där vi tipsar om både nykomlingar och riktiga storfavoriter från vår webbshop. Oavsett om du söker ett rött vin till måltid eller som sällskapsdryck, så tipsar vi här om 15 olika röda viner från hela sex olika länder! Från vinvärldens giganter Frankrike, Italien och Spanien till nya världens vinländer från Chile, Sydafrika, USA och Nya Zeeland – här hittar du garanterat en ny favorit.

ITALIEN

Italien är det mest klassiska och viktigaste vinlandet vi har med populära områden som Toscana och Chianti, Venetien med sin amarone, ripasso och valpolicella samt Gavi. Här hittar du bland annat den oerhört populära druvsorten primitivo.

Palazzo Antinori Rosso 2015 (Toscana) Kraftigt & kryddigt

Från en av det mest berömda och välkända vingodsen, Marchesi Antinori i Toscana, Italien kommer detta fantastiska rödvin. Med kraftiga aromer av körsbärslikör, vinbär, fikon och orientalisk tobak ger det här vinet din gom en harmonisk och elegant smakupplevelse.

Gå till →

Sartori Ripasso Valpolicella 2016 (Venetien) Kraftigt & kryddigt

Liksom andra Ripasso vin är detta fullt av komplexa aromer med mycket smak. Det här vinet doftar färska körsbär, mogna jordgubbar och torkade frukter som russin. Ett väldigt populärt vin som passar både till italienskt förtugg, kryddiga maträtter och vilträtter.

Gå till →

Diece Primitivo Appassimento 2018 (Apulien) Sammetslent & fylligt

Det här sammetslena jubileumsvinet är intensivt aromatiskt med mörka bär, saftiga plommon och mörk choklad. Både sötma och kraft finns i den mjuka runda smaken – att det här fylliga och friska vinet fått så många toppbetyg är enkelt att förstå. Perfekt att avnjutas framför brasan!

Gå till →

Arie’ Barolo 2016 (Barolo DOCG) Sammetslent & fyllligt

Visste du att Barolo anses vara ”kungarnas vin och vinernas kung”? Detta vin har en bouquet av viol och körsbär, fina toner av kryddor och subtila mineraler och en fin balans mellan tanninerna och rika aromer. Underbart vin med bra kvalité!

Gå till →

FRANKRIKE

Kanske tänker du framförallt på champagne och vita viner, som riesling från Alsace, när du tänker på franskt vin. Men Frankrike har även oerhört goda röda viner att erbjuda. Särskilt populära är röda viner från området Rhône. Här är några av våra favoriter 2020:

Trône du Rhône 2019 (Rhône) Kraftigt & kryddigt

Det här vinet är typiskt för södra Rhône; en klassisk cuvée av grenache och syrah som med sin mycket aromatiska doft ger ett mjukt och lent uttryck i gommen med mycket frukt och lång eftersmak. Det här vinet gör det lätt att förstå varför viner från norra och södra Rhône har många beundrare runt om i världen!

Gå till →

Rotschild Aussiéres Merlot 2018 (Languedoc-Roussillon) Fint & aromatiskt

En storfavorit i vår webbutik, från det berömda vinhuset Rotschild (Lafite) kommer denna Merlot med maltigt, plommonaktig och druvig smak med stabil fyllighet och tydlig fruktighet. De kryddiga aromerna i finalen gör vinet lätt pikant. Årgång 2018 är, precis som de andra årgångarna hittills, ytterst lyckad och en favorit hos många!

Gå till →

SPANIEN

I Spanien är det röda viner som står i fokus (och cava förstås!), framför allt är det viner från Rioja som är oerhört populära. Men det finns många nya favoriter att upptäcka från Spanien, här är några av våra absoluta favoriter:

Corte Mayor Rioja Reserva 2016 (Rioja) Fint & aromatiskt

Ett klassiskt Rioja-vin som mognat på träfat vilket har gett Reservan sin fantastiska arom och struktur. Med aromer av körsbär, plommon, vanilj och cigarrlådor är den även perfekt att lagras i åtskilliga år framöver.

Gå till →

Esquador Rioja Tinto 2019 (Rioja) Fint & aromatiskt

Elegant, prisvärt och med fylliga frukttoner av plommon – det här är en riktig storfavorit bland röda viner. Från en av Spaniens mest traditionsrika vinregioner, Rioja, är detta vin ett utsökt exempel på fylligt och mjukt rött vin.

Gå till →

Marqués de Sandoval Reserva 2016 (Calatayud) Kraftigt & kryddigt

Tänk dig: 50 år gamla druvstockar som sedan lagras 12 månader på barriquefat. Resultatet är ett förföriskt vin med utrycksfylla och komplexa fruktaromer i en sammetslen och elegant struktur. Ett riktigt toppvin som fått stor, entusiastisk respons. En riktig fullträff med andra ord!

Gå till →

Marqués de Sandoval Gran Reserva (Valencia) 2014 Sammetslent & fylligt

Om du söker ett utsökt vin från Valencia är detta den perfekta kandidaten – gjort på ett noggrant urval av den inhemska druvan tempranillo samt syrah vilket get vinet en ytterst elegant och komplex smak med en bärig bouquet och mjuk intensitet. Det här vinet är både sammetslent och fylligt, elegant och komplext.

Gå till →

NYA VÄRLDEN

Till nya världen räknas bland annat Nya Zeeland, Chile och Sydafrika. Här är några av våra absoluta favoriter 2020:

Angel’s Secret Gran Reserva Carmenére 2018 (Montes, Chile) Kraftigt & kryddigt

Ängelns hemlighet må vara namnet, men denna fina gran reserva från Chile förtjänas att kännas till. Ett harmoniskt och elegant vin med fylliga, mättade aromer av björnbär, körsbär och blåbär. Under fatlagringen har även lätta mandeltoner och en mild vaniljarom utvecklats – resultatet blir en fantastisk smakupplevelse.

Gå till →

Urmeneta Carmenere 2020 (Central Valley, Chile) Fruktigt & mjukt

Det här toppvinet är omåttligt populärt av en anledning. Från ett av Chiles äldsta vingods kommer detta fruktiga och uttrycksfulla vin som blivit en storfavorit både till mat och som sällskapsvin. Detta vin ingår även i vårt Provpaket med 12 röda viner, du hittar mer information om det här.

Gå till →

The Big Top Zinfandel 2018 (Kalifornien) Fint & aromatiskt

Från centrala Kalifornien kommer detta plommon och saftiga, röda frukter-doftande vinet. Med toner av färskmalen svartpeppar blandar sig söta och bittra aromer som lakrits sig i gommen – Resultatet blir ett robust men balanserat vin. En favorit!

Gå till →

Arusha Cabernet Sauvignon 2019 (Western Cape) Fruktigt & mjukt

Från Sydafrika kommer detta typiska cabernet sauvignon med en behaglig doft av svarta vinbär, mörka körsbär och skogsbär. I gommen framträder vinet som mjukt och sammetslent med sina runda tanniner och diskreta syra. Detta fruktiga och mjuka vin är ett riktigt gott vin av stabil kvalitet med sina mörka bär som sätter tonen!

Gå till →

Rapaura Springs Pinot Noir 2018 (Marlborough) Fruktigt & mjukt

Från Marlborough i Nya Zeeland kommer detta rubinröda vin. Med dofter av mörka körsbär, hallon och fläder med inslag av kryddor och lakrits. Smaken domineras av frukt och en lätt kryddig träton och den slanka, fina utmejslade kroppen skapar en harmonisk och rund upplevelse.

Gå till →

Provpaket / vinpaket

Varför inte testa ett av våra populära vinpaket? Vi på The Wine Company erbjuder alltid ett urval av spännande provpaket, just nu är vi extra förtjusta i vårt provpaket med Röda viner från fyra olika länder:

Provpaket Rött Vin – intensiva aromer

I vårt provpaket med röda viner hittar du uttrycksfulla viner med intensiva aromer. Testa dig runt världen med rött vin från Italien, Frankrike, Spanien och Chile.

  • 2x Trône du Rhône 2019
  • 2x Urmeneta Carmenère 2020
  • 2x Marqués de Arragón Reserva 2016
  • 2x Premium Rotspon Réserve Spéciale 2019
  • 2x Contessa Fioranza Chianti Riserva 2016
  • 2x Sessantina Primitivo 2018

Gå till →

Inga kommentarer

    Lämna ett svar