Meny
Trender

Vintrender 2021

Vår värld må se annorlunda ut efter det speciella året 2020, men vår uppskattning för ett gott vin är och förblir detsamma. Hur vi kan resa, träffa nära och kära och göra så vardagliga saker som att köpa en flaska vin har förändrats – så hur ser vintrenderna ut för 2021? Här listar vi fyra av de största vintrenderna som kommer med det nya året!

Tänk på miljön!

En stor trend inför 2021, som håller i sig från 2020, är att tänka på vår planet. Ekologiska viner fortsätter att öka i popularitet, och vissa vingårdar satsar nu stort på att minska sitt koldioxidavtryck.

Du hittar The Wine Companys kategori med ekologiska viner här.

Att handla vin online

Att köpa vin på internet är inget nytt, men pandemiåret 2020 har förändrat sättet vi köper vin. Nu när våra möjligheter att äta på restaurang och dricka ett gott vin till har begränsats har folks törst efter vin av hög kvalitet ökat ännu mer. Vinföretag världen runt rapporterade stora ökningar av beställningar, och det fortsätter att öka ju mer kunder som upptäcker det enkla och flexibla sättet att beställa vin online. Att handla vin online är helt enkelt ett stressfritt och bekvämt sätt att hitta exklusiva viner och få dom levererade direkt hem till dörren!

Är du ny till att handla vin på nätet och vill veta mer? Du kan läsa mer om alla fördelar här.

Självklart följer vi på The Wine Company rådande riktlinjer och betalar den svenska alkoholskatten och moms.

Vinprovning online!

Minns du hur vi kunde samlas på en fin vingård och gemensamt gå på en vinprovning? Det behöver inte vara ett minne blott! Flera vingårdar och företag har skruvat upp kreativiteten rejält och erbjuder både vinprovningar och utbildningar för allmänheten via internet. Genom att skicka hem vinet för provsmakning i förväg, kan ni sedan följa en interaktiv vinpresentation och provsmakning online. Året 2021 är verkligen teknologins år även när det kommer till vintrender.

Eller varför inte hålla en egen vinprovning?

Varför inte beställa hem ett av våra vinpaket som innehåller 2×6 flaskor, och anordna en vinprovning över zoom? Att anordna en virtuell vinprovning med vänner över internet är både roligt och följer de råd om social distansering som finns. Vi har även skrivit en guide om hur du provar viner som ett riktigt proffs! Du hittar den här.

Vi har många olika vinpaket, både med spännande nyheter, klassiska druvsorter och välkända regioner. Du kan läsa mer om våra vinpaket här.

Vårt vinpaket Kära Favoriter innehåller några av våra mest populära viner. Med 6 olika sorters viner som alla är karakteristiska för sin region och stil har de vunnit våra kunders hjärtan med sin uttrycksfullhet och karaktär. Paketet kommer med fyra röda viner: Ett appassimento och ett sagiovese från Italien, ett Carménère från Chile samt Rotspon från Frankrike. Paketet kommer även med en riktig saftigt grüner veltliner samt en sprudlande prosecco.

Paket Kära Favoriter

2 x Monte Vecchio Chianti Riserve 2016
2 x Steinpfefferl Grüner Veltliner 2019
2 x Andiamo Prosecco
2 x Urmeneta Carmenère 2020
2 x Premium Rotspon Réserva Spéciale
2 x Dieci Primitivo Appassimento 2018

Några avslutande ord…
2020 är äntligen över och vi blickar nu framåt mot 2021. Vad ser du fram emot i det nya året?

Inga kommentarer

    Lämna ett svar