Meny
Vintips

Vårens viner

Vårens viner – En guide till några av våra favoriter bland vårens nyheter

Den är äntligen här! Våren med sin värmande sol känns mer välkommen än någonsin, och som vi längtat efter att kunna njuta av varmare väder. Och vad passar bättre än att upptäcka nya favoriter så här på vårens början? I den här lilla guiden tipsar vi om några av våra favoriter bland vårens nyheter i vår onlinebutik. Från två utsökta rödviner från Italien, ett franskt prestigevin med påvens nycklar på flaskan till en riesling, chardonnay, roséchampagne… Det finns många nya favoriter att upptäcka. Häng med!

Vårens nyheter: Rött vin

Feudo Arancio Nero d’Avola Riserva (2017) – Sammetslent vin från Sicilien

Gjort på den högt uppskattade druvan Nero d`Avola kommer detta livliga och fylliga vin, direkt från en vingård som vunnit pris som Siciliens bästa.

Gå till →

Primo Primitivo (2020) – Fylligt och fruktig med en doft av plommon, körsbär, rosmarin och vanilj

Det här vinet är en kundfavorit hos oss; och det är inte svårt att förstå varför. Från Apulien kommer detta lättdruckna, fylliga och fruktiga primitivovin. Helt enkelt utsökt!

Gå till →

Prestige des Princes Réserve (2018) – Ett elegant och harmoniskt prestigevin!

Det här vinet har påvens nycklar som dekoration på flaskan; nycklarna symboliserar påvarnas tid i Avignon och nycklarna får endast pryda vin från just prestigeregionen Châteauneuf- du-Pape. Det här vinet är komplext, elegant och harmoniskt med sidenmjuka tanniner. Toner av röda vinbär, körsbär och björnbär med kompletterade aromer av lavendel, timjan och rosmarin.

Gå till →

Vårens nyheter: Vitt vin

La Cave du Vieil Armand Riesling (2019) – Ett elegant jubileumsvin

Det här jubileumsvinet visar upp druvans elegantaste sida. I gommen upplevs det torrt, uppfriskande samtidigt som det har en fräsch karaktär med sin doft av frisk citrus och vita blommor. Passar utmärkt till fågel, fisk eller varför inte en bit bröd och getost?

Gå till →

Vero d’Oro Pinot Grigio (2020) – Friskt och lekfullt vin, perfekt till vårens grillfest

Vårligare än så här blir det inte. Med en doft av päron, aprikos och mandelblommor, återhållsam syra med lätt sötma och en lekfull mineralisk ådra. Det här vinet är Vinet med stort V – utmärkt till både skaldjur och vårens grillfester!

Gå till →

Monte Vallon Chardonnay (2020) – Fin och fruktig chardonnay

Sydfransk stad med medelhavskänsla: så beskrivs orten som detta vin härstammar ifrån. Friska och lätta fruktaromer i balans med fina citrustoner, med dofter av ananas och persika. Ett riktigt vårligt chardonnay!

Gå till →

Vårens nyheter: Rosé vin

Heaven’s Coast (2019) – Soldränkt rosé med somriga dofter

Från den soldränkta och vackra södra Frankrike kommer den här friska och fruktiga rosén, med aromer av jordgubbssylt och hallon. Det blir inte mer vårligt än det här.

Gå till →

Scaranto Bardolino Chiaretto (2020) – Ungdomligt och lätt kryddigt rosé

Detta Italienska rosé är lätt och ungdomligt, har en mycket fruktig och frisk karaktär med milda aromer. Körsbär, jordgubbar och hallon med en elegant och lätt kryddig smak. Lätt att dricka, utmärkt att avnjuta.

Gå till →

Vallon des Cigales Réserve (2020) – Vinbär och rosor

Franskt rosé i spännande flaska, men låt dig inte luras: Detta vin har framställts av noggrant utvalda druvor som lagrats varsamt. Med en doft av röda och svarta vinbär, och i gommen mjuka, blommiga toner av bland annat rosor. Finalen är fruktig, uppfriskande och imponerande lång.

Gå till →

Vårens nyheter: Mousserande vin

Cielo Prosecco Spumante – Frisk och lätt Prosecco

Lika frisk och lätt som en molnlös himmel. En perfekt prosecco att skåla in våren i med sin blommiga doft och eleganta, milda smak av citrusfrukter och melon.

Gå till →

Réserve de la Famille Cuvée du Trophée – Specialutgåva!

Det här mousserande vinet är gjort av kärlek, och det märks. Den här specialutgåvan är gjord på endast chardonnaydruvor och är milt fruktig med en jämn mousse.

Gå till →

Champagne Billecart-Salmon Rosé – Elegant och graciös champagne

En roséfavorit som alltid håller hög klass; i denna eleganta och graciösa champagne möts rosor, röda vinbär och färsk croissant som kompletteras fint av mjuka mineraltoner i en lång och behaglig avslutning. En smakrik champagne av högsta klass!

Gå till →

Inga kommentarer

    Lämna ett svar